LEGO ZELENSKI: Kompanija iz Čikaga prodaje figurice predsednika i makete Moltovljevog koktela za pomoć Ukrajini (FOTO)

Novosti online

16. 03. 2022. u 14:50

MALA kompanija iz Čikaga Citizen Brick prikupila je više od 16.000 dolara prodajom LEGO figurica ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i maketa Molotovljevih koktela sa ukrajinskom zastavom.

ЛЕГО ЗЕЛЕНСКИ: Компанија из Чикага продаје фигурице председника и макете Молтовљевог коктела за помоћ Украјини (ФОТО)

Foto: Printscreen

Kompanija štampa sopstvene Lego dizajne i često ih prodaje u setovima koje fanovi ne mogu dobiti nigde drugde. Citizen Brick takođe nudi razne artikle koje Lego ne može da zvanično prodaje, poput cigareta, kondoma ili glava u zavojima.

Pošto je pre dve nedelje počeo vojni sukob u Ukrajini, kompanija je kupcima ponudila priliku da kupe dva posebna artikla - figuricu predsednika Vladimira Zelenskog za 100 dolara, i makete Molotovljevih koktela za 10 dolara. 

Kompanija je navela da će sva zarada ići dobrotvornoj organizaciji koja pruža pomoć lekarima i medicinskim sestrama u ugroženim zajednicama, dajući im neophodne medicinske potrepštine. 

Citizen Brick tvrdi da je već prikupio 16.540 dolara putem prodaje na njihovoj veb-stranici i 170 dolara putem donacija na Fejsbuku. Takođe su izjavili da je prodaja naglo porasla kada je njihov post podelio zvanični nalog Ukrajine na Instagramu. 

- Trudimo se da napravimo još jednu seriju pošto je ovo pokupljeno na ukrajinskoj Instagram stranici - rekao je Džo Trupia, vlasnik ove kompanije.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI ZAROBLjENI PILOTI: Razgovaraju sa svojim porodicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)