SIROMAŠNO 90 ODSTO SIRIJACA : Izveštaj UN o katastrofi posle 10 godina sukoba

D. D. S.

10. 03. 2022. u 16:26

ESKALACIJA nasilja u kombinaciji sa padom ratne ekonomije i razornom humanitarnom krizom donose nove nivoe patnji sirijskom civilnom stanovništvu koje je izdržalo više od deset godina sukoba, ističe se u novom izveštaju Anketne komisije UN za Siriju.

СИРОМАШНО 90 ОДСТО СИРИЈАЦА : Извештај УН о катастрофи после 10 година сукоба

Foto: Printscreen

Sa više od polovine raseljenih i preko 90 odsto onih koji žive u siromaštvu, Sirijci su suočeni s ponorom dok nasilje eskalira kako vojnim okršajima i bombardovanjem, tako i otmicama i ubistvima, čak i daleko od zona sukoba.

- Dok delovi Sirije više nisu podložni aktivnim borbama, nemojte misliti da se nasilje nad civilima ne nastavlja širom zemlje, od bombardovanja na severozapadu, severu i severoistoku, do ciljanih ubistava, protivpravnog zatvaranja i mučenja. Stanovništvo trpi strašno siromaštvo, posebno interno raseljeni. To su ponori sa kojima se suočava sirijski narod, zatečen između zaraćenih strana, svuda potisnut i eksploatisan od strane naoružanih aktera - rekao je predsednik Komisije Paulo Pinheiro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu