OVO JE TREĆI RAT U KOMŠILUKU TOKOM MOJE VLASTI Orban: "U ovakvim situacijama treba pričati malo i precizno"

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 15:29

-EVROPSKA vojna i bezbednosna politika se moraju postaviti na nove osnove, rekao je Orban.

ОВО ЈЕ ТРЕЋИ РАТ У КОМШИЛУКУ ТОКОМ МОЈЕ ВЛАСТИ Орбан: У оваквим ситуацијама треба причати мало и прецизно

Foto Tanjug/AP

- Evropi su potrebne sopstvene snage, ozbiljna vojna industrija. Ne možemo se oslanjati samo na Amerikance. Moramo biti u stanju da garantujemo bezbednost Evrope uz podršku NATO-a, ali i sami, rekao je Orban u intervjuu za mađarsko izdanje Mandiner.

Prema njegovim rečima, Mađarska će se u narednoj deceniji ozbiljno angažovati na jačanju nacionalne vojske.

- Ovo je treći rat u našem komšiluku tokom moje vlasti. 1999. godine, dan nakon našeg ulaska, NATO je imao intervenciju na Kosovu. 2014. suočavam se sa krimskom krizom, a sada i sa nastavkom rata Ukrajine i Rusije. Iskustvo sa vlasti tokom ovog perioda je u tome što znam kako strateški dostići smirenost u zemlji. Pričaj malo, zatim precizno, i odgovorno. U ratnoj situaciji govor je pola bitke. Umesto avanturističke politike, potrebna nam je odgovorna politika, bezbednost i stabilnost. Nama je bezbednost Mađarske na prvom mestu, a dobro znamo da u vremenima migracija, epidemija i ratova samo jaka vojska može da garantuje bezbednost Mađara, rekao je Orban.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)