KLIČKO KAD ZINE SLAŽE: Prvo je rekao da su Rusi blokirali Kijev, a onda da je to ruska propaganda

P. Z. S. /rt.com

27. 02. 2022. u 22:52

PRESTONICU Ukrajine „blokirala“ je ruska vojska, rekao je gradonačelnik Kijeva, bivši svetski šampion u teškoj kategoriji, bokser Vitalij Kličko u intervjuu za Asošijeted pres u nedelju na pitanje da li je moguća evakuacija civila iz grada.

КЛИЧКО КАД ЗИНЕ СЛАЖЕ: Прво је рекао да су Руси блокирали Кијев, а онда да је то руска пропаганда

Foto: OK.RU


-Ne možemo to da uradimo, jer su svi putevi blokirani, naveo je on, prenosi AP. "Trenutno smo opkoljeni."

AP je primetio da nije u mogućnosti da nezavisno proveri tvrdnju zvaničnika. Međutim, ubrzo nakon što je intervju objavljen, gradonačelnik se oglasio na društvenim mrežama da opovrgne ovu smelu tvrdnju, bizarno okrivljujući svoju izjavu vodećoj novinskoj agenciji sa sedištem u Njujorku za „ruske medije“.

„Uveče su ruski internet mediji širili informacije u kojima sam se pozivao da je Kijev navodno opkoljen i da je evakuacija ljudi nemoguća“, napisao je Kličko.

-Ne verujte lažima! Verujte informacijama samo iz zvaničnih izvora, dodao je on.

On nije precizirao kojim „zvaničnim izvorima“ treba verovati. Moskva je ćutala na gradonačelnikovu tvrdnju, a nijedan zvaničnik nije sugerisao pre ili posle njegovog intervjua da je ukrajinska prestonica zaista „opkoljena“.

Višegodišnja ukrajinska kriza postala je još turbulentnija ove nedelje, kada je Rusija pokrenula ofanzivu velikih razmera, navodeći potrebu da zaštiti otcepljene republike na istoku zemlje od navodno skorog napada Kijeva, optužba ukrajinska strana je negirala, nazivajući napad „ničim izazvanim“.

Nekoliko dana pre nego što je vojna operacija počela, Moskva je formalno priznala nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne republike, koje su se otcepile od Ukrajine 2014. nakon puča na Majdanu i pretrpele godine oružanog sukoba sa kijevskim snagama.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!