"BANDA NARKOMANA I NACISTA VLADA U KIJEVU, PREUZMITE VLAST!" Putin poslao poruku ukrajinskoj vojsci - "Koriste decu i starce kao štitove"

Novosti onlajn

25. 02. 2022. u 20:20

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin danas se obratio ukrajinskim vojnicima i poručio im da je vreme da preumu vlast u svoje ruke.

БАНДА НАРКОМАНА И НАЦИСТА ВЛАДА У КИЈЕВУ, ПРЕУЗМИТЕ ВЛАСТ! Путин послао поруку украјинској војсци - Користе децу и старце као штитове

Foto: Printscreen/Jutjub

- Još jednom se obraćam vojnicima Oružanih snaga Ukrajine - rekao je Putin. 

Kako je naveo, ukrajinski vojnici treba da preuzmu vlast od "bande narkomana i neonacista" koja vlada u Kijevu: 

 - Uzmite vlast u svoje ruke. Ne dozvolite neonacistima i banderovcima da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao žive štitove. Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom narkomana i neonacista koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod - rekao je Putin.

Putin je naglasio da se osnovni sukob u okviru specijalne operacije Rusije u Ukrajini ne vodi protiv redovne ukrajinske vojske, nego protiv nacionalističkih formacija.

Podsetimo, predsednik Vladimir Putin obratio se danas Savetu bezbednosti Rusije kako bi razgovarao o najnovijim informacijama o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini, prenosi "Sputnjin internešnal". 

Pročitajte ceo tekst njegovog govora:

- Danas ćemo razgovarati o napretku specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Glavni sukobi ruske vojske, kako se očekivalo, ne odvijaju se sa redovnim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine, već sa nacionalističkim formacijama, koje su, kao što znate, direktno odgovorne za genocid u Donbasu i krvoproliće civila u narodne republike.

Osim toga, nacionalistički elementi ugrađeni u regularne ukrajinske jedinice ne samo da ih podstiču na pružanje oružanog otpora, već, u stvari, igraju ulogu blokirajućih jedinica.

- Štaviše, prema dostupnim informacijama, a to potvrđuju i rezultati objektivne kontrole, vidimo da neonacisti raspoređuju teško naoružanje, uključujući višestruke raketne sisteme, upravo u centralnim delovima velikih gradova, uključujući Kijev i Harkov. Oni se ponašaju na isti način kao što rade teroristi širom sveta, skrivajući se iza ljudi u nadi da će kasnije okriviti Rusiju za civilne žrtve.

- Poznato je da se sve ovo dešava po preporuci stranih instruktora, pre svega američkih savetnika. Još jednom apelujem na pripadnike Oružanih snaga Ukrajine. Ne dozvolite neonacistima da koriste vašu decu, vaše žene i starce kao živi štit. Uzmite vlast u svoje ruke. Izgleda da će nam biti lakše da se dogovorimo nego sa ovom bandom narkomana i neonacista, koji su se nastanili u Kijevu i uzeli za taoce ceo ukrajinski narod.

- Takođe želim da dam najvišu ocenu delovanju ruskih vojnika i oficira. Oni deluju hrabro, profesionalno, herojski, ispunjavajući svoju vojničku dužnost, uspešno rešavajući najvažniji zadatak obezbeđenja bezbednosti našeg naroda i naše otadžbine - rekao je Putin. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024