"ZELENSKI LAŽE!" Lavrov: "On nije spreman na razgovor o neutralnom statusu, Ukrajinu niko ne okupira"

Tanjug

25. 02. 2022. u 11:45

RUSKI ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski laže kada tvrdi da je spreman da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine, prenose ruske agencije.

ЗЕЛЕНСКИ ЛАЖЕ! Лавров: Он није спреман на разговор о неутралном статусу, Украјину нико не окупира

Foto AP

Šef ruske diplomatije je dodao da ne vidi mogućnost da Moskva prizna aktuelnu ukrajinsku vladu kao demokratsku.

Lavrov je, takođe, kazao da "niko ne planira da okupira Ukrajinu".

Rusija spremna za pregovore čim vojska Ukrajine položi oružje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da je Rusija u svakom trenutku spremna za pregovore o Ukrajini, čim ukrajinski vojnici polože oružje.

"Ruska Federacija je zainteresovana da Ukrajina prestane da bude zemlja pod spoljnom kontrolom i da se ne koristi kao sredstvo za obuzdavanje Moskve", rekao je Lavrov, prenosi RIA Novosti.

On je dodao da je to spoljna kontrola usmerena na to da podstakne neonacizam, genocid nad Rusima i da koristi Ukrajinu kao oruđe za obuzdavanje Rusije.

Rusija će morati da razgovara sa nama pre ili kasnije

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ocenio je danas da će Moskva morati da razgovara sa Kijevom o zaustavljanju invazije, navodeći da će, što pre počne razgovor, biti manji biti gubici Rusije.

"Rusija će morati da razgovara sa nama o zaustavljanju invazije, što pre počne razgovor, manji će biti gubici same Ruske Federacije", rekao je Zelenski u obraćanju građanima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče ujutro je objavio početak specijalne vojne operacije u Ukrajini. Kremlj je saopštio da se u Ukrajini ne vodi rat, već specijalna operacija, čiji je cilj denacifikacija zemlje i demilitarizacija, u interesu bezbednosti Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom