AMERIKANCI SE OGLASILI: Da li će Ukrajina dobiti nuklearno oružje?

Novosti online

22. 02. 2022. u 09:01

SAD i NATO ne nameravaju da raspoređuju u Ukrajini nuklearno oružje, izjavila je ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild na sednici Saveta bezbednosti.

АМЕРИКАНЦИ СЕ ОГЛАСИЛИ: Да ли ће Украјина добити нуклеарно оружје?

Foto printskrin Youtube tvzvezda.ru

- Ruski predsednik Vladimir Putin tvrdio je da Ukrajina pokušava da dobije nuklearno oružje od Zapada. To nije istina. SAD i naši saveznici nemaju nameru da isporučuju Ukrajini nuklearno oružje i Ukrajina to ne želi - kazala je ona.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao na pregovore učesnike Budimpeštanskog memoranduma. Ako se na kraju Kijevu ne daju bezbednosne garancije, rekao je on, to će dovesti u pitanje sve odluke iz 1994. godine. To znači da može biti preispitana odluka o odustajanju Kijeva od nuklearnog oružja.

Ruski lider Vladimir Putin kasnije je kazao da će Ukrajini biti lakše da nabavi taktičko nuklearno oružje, nego nekim drugim zemljama, posebno uz tehnološku podršku iz inostranstva. Rusija ne može da ne reaguje na tu stvarnu opasnost, poručio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)