UKRAJINCI ISPALILI 40 GRANATA NA GASOVOD: NATO podigao borbenu gotovost jedinica

P. Z. S. /sputniknews.com

18. 02. 2022. u 23:55

KRŠEĆI sporazume iz Minska, ukrajinska vojska je rano u četvrtak započela napad na samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, a lokalne vlasti su upozorile da bi Kijev svakog trenutka mogao da započne ofanzivu punog obima.

УКРАЈИНЦИ ИСПАЛИЛИ 40 ГРАНАТА НА ГАСОВОД: НАТО пoдигао борбену готовост јединица

Foto: EPA

Ukrajinske snage su rano u subotu granatirale grad Dokučajevsk u samoproglašenoj LNR, ispalivši ukupno 40 granata, saopštio je Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju.

Usred napada, vlasti DNR LNR su u petak započele evakuaciju civila u Rusiju, strahujući od vojne agresije ukrajinske vlade.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da je izuzetno zabrinuto zbog pogoršanja situacije u Donbasu i da tamošnji civili trpe patnje i rizike i veruje da granatiranje treba da prestane.

U međuvremenu, NATO navodno podiže nivo borbene gotovosti hiljada vojnika usred tekućih tenzija sa Rusijom. Prema pisanju nemačkih medija, Snage za odgovor NATO-a (NRF) moraju biti spremne da pređu u zonu sukoba u roku od sedam dana, umesto 30 koliko je bilo ranije.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku