LAŽNA DRŽAVA KOSOVO REGRUTUJE PLAĆENIKE ZA DONBAS? Lavrov upozorio - Proveravamo informacije, tu su i Albanija i Bosna

R. V.

18. 02. 2022. u 12:21

RUSKA strana proverava informacije da se na samoproglašenom Kosovu, u Albaniji, Bosni i Hercegovini regrutuju plaćenici za slanje u Donbas, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za RT, prenose RIA novosti.

ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО РЕГРУТУЈЕ ПЛАЋЕНИКЕ ЗА ДОНБАС? Лавров упозорио - Проверавамо информације, ту су и Албанија и Босна

Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Jutjub/Rumoaohepta7

- Nemački kancelar Olaf Šolc i svi ostali ljudi iz NATO-a kažu da je NATO odbrambeni savez. Ruski predsednik Vladimir Putin je na konferenciji za novinare posle pregovora podsetio Šolca na bombardovanje Jugoslavije 1999. On je rekao da je NATO intervenisao da spreči genocid nad kosovskim Albancima. Kao, sve su uspešno uradili, a sada ovaj region cveta - podsetio je ministar.

On je napomenuo da je region „daleko od procvata”.

- Kosovo i neki drugi delovi Zapadnog Balkana postaju leglo zločina. Ima terorista, narko-dilera. Oni regrutuju plaćenike da učestvuju u neprijateljstvima u sukobima koje postepeno podstiču, uključujući i SAD. Postoje informacije da se plaćenici u Kosovu, Albaniji, Bosni i Hercegovini takođe regrutuju da bi se Rusija izbacila iz ravnoteže i poslala u Donbas, između ostalog. Ovo sada ponovo proveravamo - rekao je Lavrov.

Moskva je više puta izjavljivala da Kijev ne poštuje sporazume iz Minska i da odugovlači pregovore o rešavanju sukoba. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da je Kijev poslao polovinu celokupnog osoblja oružanih snaga Ukrajine u Donbas. Moskva je izrazila zabrinutost zbog prebacivanja vojne opreme iz zemalja NATO-a na ruske granice i povećanja broja zapadnih instruktora u Donbasu. Zapadne zemlje nastavljaju da pružaju vojnu podršku Ukrajini, uključujući isporuku oružja koje se koristi u Donbasu.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju