"SUHOJI" SPRŽILI "NEPRIJATELJA" U BELORUSIJI: Čula se komanda "vazduh", objavljeni snimci sjajne akcije (VIDEO)

Novosti online

12. 02. 2022. u 07:44

LOVAČKI avioni Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije "uništili" su vazdušnu metu tokom vojnih vežbi "Saveznička odlučnost", saopštila je televizija "Zvezda".

СУХОЈИ СПРЖИЛИ НЕПРИЈАТЕЉА У БЕЛОРУСИЈИ: Чула се команда ваздух, објављени снимци сјајне акције (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Vojne jedinice protivvazduhoplovne odbrane Istočnog vojnog okruga tokom borbenog dežurstva u sastavu Zajedničkog regionalnog sistema PVO Rusije i Belorusije otkrili su uslovnu vazdušnu metu koja se približavala zoni odgovornosti i nije reagovala na pozive.

U cilju presretanja mete, na komandu "Vazduh" podignuti su dežurni ruski lovci Su-35S.

- Nakon poletanja, ruski lovci su izveli uništavanje vazdušne mete, a takođe su realizovali zadatke vazdušnog patroliranja duž granica Savezne Države Rusije i Belorusije - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije „Saveznička odlučnost“ održavaju se od 10. do 20. februara. Lovci Su-35S prebačeni su iz Zabajkalskog kraja na mesta održavanja manevara u Belorusiju, prešavši više od 10.000 kilometara. Patroliranje vazdušnim prostorom izvode zajedno sa beloruskim avionima Su-30.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku