HUTI PRETE UDAROM NA "EKSPO" U DUBAIJU: Napeta atmosfera zbog predsednika Izraela

D. D. S.

01. 02. 2022. u 12:46

PREDSEDNIKA Izraela Isaka Hercoga i prvu damu Mihal u prvoj zvaničnoj poseti jednog izraelskog šefa države Ujedinjenim Arapskim Emiratima svečano je dočekao ministar inostranih poslova UAE šeik Abdulah bin Zajed, kolokvijalno poznat kao MBZ, koji se smatra de fakto vladarom Emirata.

ХУТИ ПРЕТЕ УДАРОМ НА ЕКСПО У ДУБАИЈУ: Напета атмосфера због председника Израела

Foto: Depositphotos

Odnosi dve zemlje su u usponu od sklapanja Abrahamovog sporazuma uz posredovanje SAD 2020. godine, ali poseta se odvija u atmosferi napetosti, jer su UAE na udaru jemenskih pobunjenika Huta koje podržava veliki protivnik Izraela - Iran.

Pobunjeničke grupe koje deluju u Jemenu izjavile su da nameravaju da napadnu susedne zemlje, uključujući UAE, koristeći rakete i dronove. Džejson Brodski, direktor politike u United Against Nuclear Iran, rekao je za "Tajms of Izrael" da bi Ekspo, posebno tokom Hercogove posete, mogao da predstavlja primamljivu metu za Hute.

- Oni nastoje da Emirate učine negostoljubivim okruženjem za svet međunarodnog poslovanja. Ciljanje na Dubai Ekspo bi bilo u skladu sa tom vizijom - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)