SANKCIJE RUSIJI NISU NEOPHODNE: Moskva nikome ne preti

Novosti onlajn

31. 01. 2022. u 13:27

SANKCIJE Rusiji biće uvedene samo u slučaju narušavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine, izjavio je portparol nemačke vlade Štefen Hebeštrajt, komentarišući da li se sankcije mogu uvesti preventivno, u odsustvu bilo kakvog sukoba između Moskve i Kijeva.

САНКЦИЈЕ РУСИЈИ НИСУ НЕОПХОДНЕ: Москва никоме не прети

Foto Shutterstock

- Savezna vlada ima veoma jasan stav koji kaže da će u slučaju narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine biti preduzete oštre i jasne mere a sankcije su upravo to - rekao je Hebeštrajt, odgovarajući na pitanje RIA Novosti da li su sankcije Zapada vezane za takozvanu „agresiju“ na Ukrajinu, ili treba da budu preventivne prirode.

Kijev i zapadne države nedavno su izrazile zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih akcija“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Moskva je u više navrata demantovala takve optužbe, rekavši da nikome ne preti i da nema nameru da nikoga napada, a tvrdnje o „ruskoj agresiji“ koriste se kao izgovor da se više NATO vojne opreme postavi u blizini ruskih granica.

Kako je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Rusija ne stvara nikakve izgovore za konfliktnu situaciju oko Ukrajine. Prema njegovim rečima, Rusija ne isključuje da histerija oko Ukrajine, koju raspiruje Zapad, ima za cilj prikrivanje kijevske linije sabotiranja Minskih sporazuma o Donbasu. Prema rečima pres-sekretara predsednika Ruske Federacije Dmitrija Peskova, informativna histerija SAD i NATO-a oko Ukrajine velikodušno je uokvirena lažima i lažnjacima.

 

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije