HUTI ISPALILI BALISTIČKE RAKETE NA UAE: Napad tokom posete izraelskog predsednika

Tanjug

31. 01. 2022. u 07:18

UJEDINjENI Arapski Emirati presreli su balističku raketu koju su ispalili jemenski pobunjenici Huti, u trenutku dok je u prvoj poseti UAE boravio izraelski predsednik Isak Hercog.

ХУТИ ИСПАЛИЛИ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ НА УАЕ: Напад током посете израелског председника

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Ministarstvo odbrane Emirata saopštilo je da je raketa presretnuta i uništena, kao i da su njeni ostaci pali na nenaseljeno područje, prenosi Rojters.

Nije navedeno da li je projektil gađao glavne gradove UAE Abu Dabi ili Dubai, bliskoistočne poslovne i turističke centre.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštila je da se vazdušni saobraćaj u toj zalivskoj zemlji odvija kao i obično i da su svi letovi funkcionisali neometano uprkos napadu, javila je državna novinska agencija VAM.

Ranije je portparol pobunjeničkog pokreta Huti u Jemenu izjavio da će u narednih nekoliko sati otkriti detalje nove vojne operacije duboko unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova informacija je objavljena na Tviteru, bez dodatnih detalja, iako iz UAE nije bilo potvrde da je zemlja na meti jemenskih pobunjenika, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024