ZAPAD NAS KORISTI PROTIV RUSIJE: Ukrajinski političar otkrio šta je glavni cilj velikih sila

Tanjug

29. 01. 2022. u 12:58

ZAPAD koristi Ukrajinu kao uporište u svojim nesuglasicama sa Rusijom, izjavio je danas predsednik političkog saveta Opozicione platforme - Za život Viktor Medvedčuk televiziji UkrLive.

ЗАПАД НАС КОРИСТИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Украјински политичар открио шта је главни циљ великих сила

Foto: Instagram/ukrainian_army

- Zapad ima još jedan cilj, strateški. Zapad je odavno odlučio da iskoristi Ukrajinu kao uporište, što je nesreća za građane Ukrajine i sa žaljenjem to moram da kažem. Uporište za obračun sa Rusijom - rekao je on, preneo je TASS.

Medvedčuk je istakao da nije jasno zašto je njima potreban sukob sa Rusijom.

Viktor Medvedčuk i Vladimir Putin / Foto AP

- Danas Rusija zauzima centralno mesto kao globalni autoritet, SAD imaju problema u pogledu odnosa sa Kinom koja održava prijateljske veze sa Rusijom - naveo je on.

Prema njegovim rečima, Zapad to gleda kao na jedan od razloga za dostignuća koja je Rusija postigla u Siriji i ono što je Rusija uradila na Bliskom istoku.

- Sve ovo nervira Zapad koji to ne može da prihvati. I glavni razlog zašto tenzije rastu u poslednje vreme je taj što je Rusija iznela inicijativu, ja bih to nazvao ultimatumom, o pisanim pravnim garancijama bezbednosti koje treba da obezbede SAD i NATO - primetio je ukrajinski opozicioni političar.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi