ŠALJU PADOBRANSKU I JURIŠNU BRIGADU NA DONBAS? Nove ukrajinske jedinice koje su obučili Britanci spremne za pokret

Novosti online

28. 01. 2022. u 22:40

KIJEV sprema prebacivanje novih jedinica u Donbas koje su obučili britanski instruktori, izjavio je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

ШАЉУ ПАДОБРАНСКУ И ЈУРИШНУ БРИГАДУ НА ДОНБАС? Нове украјинске јединице које су обучили Британци спремне за покрет

Foto MO Ukrajine

-Pripremaju se nove brigade, jedna od njih je padobransko-desantna koju su obučili britanski instruktori u rejonu Centra za obuku u Lavovu, zatim planinsko-jurišna brigada i mehanizovana brigada, rekao je on za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, sve ove jedinice bi trebalo da se nađu u Donbasu nedaleko od kontakt linije.

Ranije su se predstavnici stranke „Jedinstvena Rusija“ u Državnoj dumi obratili rukovodstvu zemlje sa molbom da Rusija pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom. Lider frakcije Vladimir Vasiljev je izjavio da Moskva ne može da prepusti Ruse koji žive u tim republikama samovolji kijevskog režima u uslovima agresije koju pripremaju ukrajinske vlasti.

Foto Tanjug/AP

Portparol Kremlja je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin dobro upoznat sa apelima ruskih poslanika da se pomogne samoproglašenim DNR i LNR isporukom oružja i dodao da takvi predlozi pokazuju da „građani Rusije i parlamentarci ne mogu biti ravnodušni prema sudbini stanovnika Donbasa“.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: Goreće nebo i zemlja - Ovoga treba da se plaše neprijatelji Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere