CENTAR ZA POMOĆ MESTO UŽASA: Vlasti San Franciska htele da pomognu narkomanima-beskućnicima, pa napravile mesto za drogiranje

Novosti online

26. 01. 2022. u 15:03

LOKALNE Vlasti San Franciska pokušale su da naprave centar za pomoć i rehabilitaciju beskućnicima-narkomanima, ali se ideja pokazala kao potpuni promašaj.

ЦЕНТАР ЗА ПОМОЋ МЕСТО УЖАСА: Власти Сан Франциска хтеле да помогну наркоманима-бескућницима, па направиле место за дрогирање

Foto: Printscreen

"Centar za povezivanje" na Trgu Ujedinjenih nacije otvoren je prošle sedmice. Trebalo je da primi najviše 100 ljudi i nudi beskućnicima pristup hrani, vodi, kupatilima, perionici, vakcinaciji protiv kovida i testiranje na HIV i hepatitis C. Ali se ubrzo pokazalo da je trg ispunjen narkomanima koji koriste drogu na otvorenom, prekrivši pločnik iglama i bljuvotinama.

Centar je trebalo da bude deo "plana intervencije" gradonačelnice London Brid i trebao da posluži kao bezbedna, ograđena oblast gde bi volonteri i zaposleni pomagali beskućnicima-narkomanima da se prijave na rehabilitaciju.

Brid je na ideju došla prošle godine kada je konzumiranje narkotika u najsiromašnijem kvartu Tenderloinu (gde je Centar i otvoren) dostiglo jezive nivoe, sa narkomanima koji su bez ikakvih ograda koristili drogu gde su stigli.

Kako je najsiromašniji, Tenderloin je ujedno i kvart sa najviše beskućnika, a situacija se sa krizom opijata koja je zahvatila celu zemlju ovde značajno pogoršala.

Otuda, ideja o otvaranju neke vrste prihvatnog centra koji bi povezivao zavisnike sa institucijama koje mogu da im pomognu. Problem međitim ne da nije rešen, nego je ogoljen na otvorenom a Tanderloin je, koliko god to zvučalo neverovatno, još gori nego pre, kada su dnevno dve osobe umirale od predoziranja.

BONUS VIDEO: 

AKCIJA POLICIJE: Evo kako su uhapšeni dileri u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!