BRANKO JE NEDAVNO BIO NA SVOM OGNJIŠTU: Srbin koji se udavio u Australiji, spasavajući ćerku, poreklom iz Banjaluke

Novosti online

25. 01. 2022. u 22:13

BRANKO Radulović koji se utopio u Australiji spasavajući kćerku u morskim talasima u Adelejdu u Australiji poreklom je iz Banjaluke.

БРАНКО ЈЕ НЕДАВНО БИО НА СВОМ ОГЊИШТУ: Србин који се удавио у Аустралији, спасавајући ћерку, пореклом из Бањалуке

Foto: Fejsbuk

Banjalučani koji su poznavali Branka i njegovu porodicu su sa tugom primili vest o njegovom stradanju.

– Njegova porodica se krajem devedesetih vratila iz Australije u Banjaluku, ali je nedugo zatim on ponovo otišao na sedmi kontinent. Nedavno je dolazio na svoje ognjište u Karađorđevoj ulici. Bio je dobričina. Toliko nas je pogodila ova vest da smo svi slomljeni od bola – kaže jedan od njegovih prijatelja s Lauša.

Podsećamo, australijski mediji su preneli da su očevici svedočili da da se Brankova ćerka nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odneli od obale, a da je Branko obučen uleteo u vodu kako bi je spasio. Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži kada je video čoveka koji je ušao u vodu kako bi spasao ćerku.

– Potrčao sam da ga stignem. Pre nego što sam uspeo da dođem do njega, devojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi – rekao je Naper i dodao da je jak vetar potom oduvao gumeni čamac.

Naper je uspeo devojčicu da stavi na dasku za plivanje. Ipak, do Branka nije stigao na vreme.

– Kada sam uspeo da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo telo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode – dodao je Naper.

Branko je bio bez svesti kada su ćerka i on, uz pomoć posetilaca na plaži, izvučeni iz vode.

(Glas Srpske)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!