ČETVRTA DOZA VAKCINE SVIM IZRAELCIMA: Triput jača zaštita od virusa korona

D. D. S.

25. 01. 2022. u 14:30

PANEL eksperata Ministarstva zdravlja Izraela preporučio je danas da vlada obezbedi četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa za sve punoletne Izraelce, pod uslovom da su primili treću dozu ili se oporavili od kovida-19.

ЧЕТВРТА ДОЗА ВАКЦИНЕ СВИМ ИЗРАЕЛЦИМА: Трипут јача заштита од вируса корона

Foto: EPA

Odluka je doneta pošto je utvrđeno da druga "buster" doza vakcine, štiti šezdesetogodišnjake i ostale starije građane efikasnije tri puta ako je reč o teškoj bolesti i dva puta više kada se radi o infekciji u trenutnom talasu izavanom sojem omikorn.

Ti podaci su rezultat početnih analiza u kojima je upoređivano je 400.000 Izraelaca koji su primili četvrtu dozu, sa 600.000 građana koji su pre najmanje četiri meseca primili treću dozu, prvi buster. Preliminarni rezultati studije Medicinskog centra Šeba objavljeni prošle nedelje su pokazali da iako četvrta doza povećava nivo antitela u krvi ne izgleda da nudi zaštitu od zaraze sojem omikron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Amerikanci poslali 12.000 vojnika u Poljsku; Više od polovine ukrajinske vojske napustilo Azovstalj (FOTO/VIDEO)