POJAČANE MERE: Alžir beleži veliki porast novozaraženih

Tanjug

19. 01. 2022. u 22:36

PREDSEDNIK Alžira Abdelmadžid Tebun naredio je danas zatvaranje svih osnovnih i srednjih škola na 10 dana zbog porasta broja novozaraženih korona virusom, a vlasti su pooštrile uslove na aerodromima za dolazne putnike.

ПОЈАЧАНЕ МЕРЕ: Алжир бележи велики пораст новозаражених

Foto AP

Odluka predsednika Tebuna da se stopira nastava u osnovnim i srednjim školama na 10 dana koja od sutra počinje da se primenjuje, doneta je nakon današnje hitne zajedničke sednice Vlade, članova naučnog komiteta za kovid-19 i bezbednosnih zvaničnika zemlje, prenosi AP.

U predsedničkom saopštenju se navodi da bi univerziteti i medicinski fakulteti trebalo samostalno da odluče da li će nastaviti sa redovnom nastavom.

Alžir se bori sa infekcijama izazvanim delta i omikron varijantama, a danas su nadležne institucije objavile da je evidentiran rekordan dnevni broj novoinficiranih od 1.359 slučajeva zaraze omikron sojem i 12 smrtnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu