VODENI TOPOVI, SUZAVCI I ŽICA: Poljska sprečila 600 migranata da uđu iz Belorusije (FOTO+VIDEO)

Tanjug

18. 01. 2022. u 15:49

OD početka godine sprečeno je 600 pokušaja migranata da pređu granicu Belorusije sa Poljskom, saopštila je danas poljska granična straža.

ВОДЕНИ ТОПОВИ, СУЗАВЦИ И ЖИЦА: Пољска спречила 600 миграната да уђу из Белорусије (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Poljska Granična straža je na Tviteru objavila da su juče privedena 23 migranta nakon što su ilegalno prešli u tu zemlju, prenosi agencija AP.

Navodi se da su privedeni migranti dolazili iz Sirije, Iraka, Kube, palestinskih teritorija i Turkmenistana.

Ilegalni pokušaji prelaska u Poljsku nastavljeni su i ove godine, ali je broj registrovanih pokušaja značajno opao, na desetine dnevno sa skoro hiljadu dnevno u novembru, navodi američka agencija.

Poljska tvrdi da beloruski oficiri pomažu migrantima da preseku i pređu granične barijere, kao da im i pomažu u napadima na poljsku graničnu stražu.

Takođe, zemlja planira da izgradi visoku metalnu zaštitnu ogradu u narednim mesecima kako bi sprečila bilo kakav ilegalni prelazak iz Belorusije.

Poljska granična straža je za 2021. godinu registrovala 39.700 ilegalnih pokušaja prelaska imigranata sa teritorije Belorusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024