AMERIKANCI UVODE SANKCIJE PUTINU: Senatori predstavili nacrt zakona o sankcijama Rusiji

Tanjug

12. 01. 2022. u 17:32

AMERIČKI senatori iz reda demokrata predstavili su danas nacrt zakona o uvođenju sveobuhvatnih sankcija najvišim ruskim vladinim i vojnim zvaničnicima, uključujući predsednika Vladimira Putina.

АМЕРИКАНЦИ УВОДЕ САНКЦИЈЕ ПУТИНУ: Сенатори представили нацрт закона о санкцијама Русији

Foto: EPA

Kako se navodi, Bela kuća podržava nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije koje predlažu demokrate, pozivajući se na predstavnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.

Takođe se apeluje da se razmotre "sve raspoložive i odgovarajuće mere" za suprotstavljanje pokretanju gasovoda "Severni tok 2", prenosi agencija Rojters.

Na čelu inicijative je šef komiteta za međunarodne poslove u američkom Senatu Robert Menendez.

Kako se navodi, sankcije koje demokrate predlažu da se uvedu protiv Rusije mogu obuhvatiti visoke vojne zvaničnike i vladine službenike, uključujući ruskog predsednika Putina, a takođe bi ciljale ključne banke i sistem SVIFT.

Ukrajinske vlasti, kao i brojni zapadni političari, u poslednje vreme navode mogućnost ruske ofanzive na Ukrajinu, iako Moskva kategorički odbacuje sve optužbe tvrdeći da Rusija ne namerava nikoga da napadne.

BONUS VIDEO - VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)