PUŠTENA U PROMET NOVA EVRO KOVANICA: Posvećena je Francuskoj, ima hrast i maslinu i šestougao sa posebni značenjem(FOTO)

Novosti online

10. 01. 2022. u 22:02

POVODOM 20. godišnjice evra i početka francuskog predsedavanja Savetom Evropske unije (EU) u opticaj je puštena nova kovanica od dva evra, saopštile su francuske vlasti na sajtu posvećenom predsedavanju Unijom.

ПУШТЕНА У ПРОМЕТ НОВА ЕВРО КОВАНИЦА: Посвећена је Француској, има храст и маслину и шестоугао са посебни значењем(ФОТО)

EPA

Kovanicu krase hrast i drvo masline koji predstavljaju snagu, mudrost i prirodu, navodi se u saopštenju i dodaje da su dva drveta uokvirena šestouglom, simbolom Francuske, i okružena sa 12 zvezda evropske zastave.

- Ove godine se obeležava 20. godišnjica evra. Francuzi kao i Evropljani su veoma vezani za to, više nego ikad. Evropljani podržavaju jedinstvenu valutu, čine je elementom stabilnosti, zaštite i privlačnosti naših ekonomija koje su nas štitile i tokom krize - izjavio je nedavno francuski državni sekretar za evropska pitanja Kleman Bon (Clement Beaune).

Oko 30 miliona novih kovanica od dva evra pušteno je u opticaj 1. januara, na datum kada je Francuska preuzela šestomesečno predsedavanje EU, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - SIMBOL BEOGRADA I MESTO ZA ELITU: "Ruski car" je spomenik kulture, a evo kako je nastao

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)