TRAMPA KRITIKE SAMO OJAČALE: Republikanci stoje dobro pred ovogodišnje izbore za Kongres SAD

D. D. S.

10. 01. 2022. u 12:26

BROJNE kontroverze i još glasnije kritike s kojima se suočio posle prošlogodišnje pobune na Kapitolu bivšeg republikanskog predsednika SAD Donalda Trampa nisu oslabili, već su, naprotiv, ojačali nekadašnjeg šefa Bele kuće. Vođstvo Trampa unutar Republikanske stranke od njegovog odlaska iz Ovalnog kabineta je u usponu uoči ovogodišnjih izbora za Kongres koji trenutno u oba doma kontrolišu demokrate.

ТРАМПА КРИТИКЕ САМО ОЈАЧАЛЕ: Републиканци стоје добро пред овогодишње изборе за Конгрес САД

Foto: AP Photo/Tony Dejak

- Republikanska stranka je sada Tramp. Bez njega ne bi niti bilo Republikanske stranke - objašnjava za "Al Džaziru" Dejvid Šulc, profesor politike na Univerzitetu Hmlajn u Sent Polu Minesota, napominjući da je Tramp ostao "harizmatična" figura.

Tramp kontinuirano poriče da je igrao ulogu u pobuni, iako ga je Predstavnički dom Kongresa SAD opozvao zbog "podsticanja pobune" i iznošenja lažne tvrdnje da je ishod izbora 2020. koje je izgubio od Bajdena bio namešten.

- Tramp ima ogromnu podršku među stanovništvom. Donald Tramp je najpoznatiji republikanski političar. Voleli ga ili ne, sreća republikanaca na izborima umnogome zavisi od mobilizacije koju će u njihovo ime izvršiti Tramp - kaže Metju Dikinson, profesor politike na Midlberi koledžu u Vermontu.

Tramp je ostavio mogućnost ponovne kandidature 2024. godine i aktivno podržava republikanske kandidate uoči predstojećih izbora za Kongres. Trampova politička perspektiva biće testirana upravo na novembarskim izborima, pred koje republikanci stoje dobro, preteći demokratama da od njih "preuzmu" Kongres SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)