PROTESTI u Kazahstanu su pokazali da tamošnji sistem ima dosta mana, koje dovode do gomilanja nezadovoljstva među milionima građana, ali je ovaj model toliko čvrsto ukorenjen u strukturi privrede i političkog života, da je malo verovatno da će novi lider moći da ga promeni.

Komentari (3)

Sofrojine

08.01.2022. 13:27

Sve su to priče za malu decu a za odrasle: 1.Geografski položaj 2.Nalazišta nafte 3.Uranijum 4. ... A cilj?Cilj su Rusija i Kina!!!

vladimir

08.01.2022. 15:29

Kad de sve analizira, cene su izabrane kao povod političkih protesta. Šta će tamo na stotine stranih obaveštajnih službi, stranih plaćenik... Ko je njih zvao. Taj scenario je već viđen u Libiji (tamo se živelo najbogatije i najdemokratskije na planeti). Zatim Irak (bogata zemlja bila materijalno i kulturno,istorija Mesopotamije je jedna od najvrednijih poklona civilizaciji) Sirija, takođe bila bogata. Zlato, nafta, istorija (sve opljačkali Amerika, Engleska i drugi lešinari). Jugoslaviju su rasturili. Od toga najviše koristi je imala Amerika i Nemačka kolonizacijom Balkana i premeštanjem NATO vojske na KiM. Ukrajina, najbliža Rusiji, dobra za stacioniranje NATO fašista na Ruske granice. Jer kijevska fašistička hunta kontrolisana od vlade Amerike može u svakom trenutku izazvati planetarnu katasrtofu imajući u vidu da je Ukrajini poklonila četiri atomske bombe novembra 2014. ( Džon Keri). Direktor STRATFOR-a (paralelna CIA) kaže da je Amerika donela plan da 1. Ne dozvoli saradnju Nemačke i Rusije. Jer Nemačka tehnologija i Ruski resursi bili bih nadmoćni nad Amerikom. 2. Oko Rusije napraviti sanitarni koridor da se ne može Rusija ekonomski i vojno razvijati. Uvesti im sve moguće sankcije 3. Dovesti ratove na granice susednih zemalja da isključe svu saradnju Nemačke sa Rusijom. Ako ipak bude saradnje ne dozvoliti i po cenu Trećeg svetskog rata. Zaista bolesno od krvoločnih imperijalista.