POSLE IZJAVE KADIROVA ZELENSKI ĆUTI KAO ZALIVEN: Komičar mu se već jednom izvinjavao, plašio se za svoj život

Novosti online

28. 12. 2021. u 13:42

ZAMENIK ukrajinske Rade Aleksej Gončarenko objasnio je zašto predsednik Vladimir Zelenski i dalje nije odgovorio na izjavu čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ КАДИРОВА ЗЕЛЕНСКИ ЋУТИ КАО ЗАЛИВЕН: Комичар му се већ једном извињавао, плашио се за свој живот

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kadirov je rekao da ako ukrajinski lider ne prekine politiku konfrontacije sa Moskvom, njegova država može biti pripojena Rusiji.

- Ukrajina ćuti. Kod nas je Zelenski sada zabranio svima da komentarišu spoljnopolitičku situaciju. Samo on, premijer i ministar spoljnih poslova smeju da govore o međunarodnoj politici, ali nekako nemaju vremena da odgovore Kadirovu. Možda Zelenski još uvek ima strah, jednom se već izvinio Kadirovu - rekao je Gončarenko.

Zelenski je 2018. dao intervju Dmitriju Gordonu i tada je govorio o sukobu sa Kadirovim, zbog čega mu se posle izvinjavao. On je objasnio da su u jednoj od šaljivih emisija prikazani snimci uplakanog Kadirova kome su se podsmevali. Tadašnji komičar Zelenski je potom slao pomirljive izjave i rekao da "ako smo uvredili makar nekoga iz muslimanskog sveta, želim da se izvinim”.

Zelenski je u jesen 2014. pokušao da se izvini Kadirovu. Kako se navodi, obratio se za pomoć prvom zameniku ministra unutrašnjih poslova Vladimiru Jevdokimovu, jer se "plašio za svoj život". Tada je dogovoren sastanak sa zamenikom šefa čečenskog Ministarstva unutrašnjih poslova i šefom regionalnog ministarstva.

Mediji pišu da je bio dozvoljen sa Kadirovim, ali je budući ukrajinski lider odbio da ode u Čečeniju, zbog čega je Jurij Jerinjak, podređen Jevdokimovu, otišao da "reši sukob".

BONUS VIDEO: Tamara Bakić - Manekenka koja je obeležila jednu eru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!