AMERIČKI RATNI BROD U KARANTINU: USS Milvoki prekinuo plovidbu i ukotvljen u luci Gvantanamo

Novosti online

25. 12. 2021. u 17:41

EPIDEMIJA Covid-19 primorala je ratni brod USS Milvoki (LCS USS Milwaukee) da zaustavi plovidbu do mesta rasporeda i primeni „agresivnu strategiju ublažavanja“ kako bi obuzdao virus.

АМЕРИЧКИ РАТНИ БРОД У КАРАНТИНУ: УСС Милвоки прекинуо пловидбу и укотвљен у луци Гвантанамо

Foto Tanjug/AP

Američka mornarica odbila je da otkrije koliko je članova osoblja pozitivno na testu na Covid-19, ali je naglasila da je posada u potpunosti vakcinisana. Mornari zaraženi virusom odvojeni su od ostatka posade, ali ostaju na brodu. Neki od zaraženih navodno imaju blage simptome.

Brod je u karantinu trenutno ukotvljen u luci Gvantanamo. Tu se zaustavio na putu za javljanje na službu Južnoj komandi SAD. USS Milvoki napustio je SAD 14. decembra.

U saopštenju na Badnje veče, mornarica je rekla da tačna varijanta Covid-19 prisutna na brodu „još nije utvrđena“ i napomenula da se poštuju sve smernice CDC-a, „uključujući protokole za praćenje kontakata i testiranje“.

-Brod sledi agresivnu strategiju ublažavanja u skladu sa smernicama mornarice i CDC, navodi se u saopštenju, hvaleći se da vakcinacija protiv virusa „i dalje pokazuje efikasnost protiv ozbiljne bolesti“.


To nije prvi američki ratni brod koji je morao da sprovede mere karantina za borbu protiv izbijanja Covid-19 od početka pandemije. U najskandaloznijem incidentu, hiljade mornara sa noča aviona USS Teodor Ruzvelt prošle godine je bilo prinuđeno da bude u karantinu, a najmanje jedan je poginuo, dok je kapetan nosača otpušten jer je poslao mejl moleći da se njegov brod evakuiše.

BONUS VIDEO: RUSI PODIGLI DVA BORBENA AVIONA ZBOG AMERIKANACA - Snimak objavilo rusko Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati