TRKA S VIRUSOM U FRANCUSKOJ: Ubrzano usvajanje vakcinalnog pasoša

G. ČVOROVIĆ

21. 12. 2021. u 13:48

FRANCUSKIM vlastima se žuri u borbi protiv soja omikron. Planirani prelazak sa sanitarne propusnice na vakcinalni pasoš tako će se odvijati brže nego što je predviđeno, saopštio je u utorak portparol vlade Gabrijel Atal.

ТРКА С ВИРУСОМ У ФРАНЦУСКОЈ: Убрзано усвајање вакциналног пасоша

Foto: Printskrin

Vlasti u Francuskoj su odlučile da sanitarnu propusnicu, za koju su važile vakcine, potvrda o preležanoj bolesti ili negativan test, zamene iskuljučivo propusnicom koja će biti validna na osnovu tri doze primljene vakcine.

Ovaj dokument je neophodan za normalno funkcionisanje, jer se traži za ulazak u restorane, barove, kafiće, muzeje, bioskope, pozorišta, za putovanje vozom i avionom, ali i za ulazak u bolnicu, osim za hitne slučajeve.

Prvobitni plan je predviđao da se predlog novog zakona o uvođenju vakcinalne propusnice predstavi 5. januara, ali je termin ubrzan, pa će se tekst na Savetu ministara naći već sledeće sedmice, saopštio je Atal.

Cilj je da predlog zakona pred poslanike skupštine stigne već prve sedmice januara, na što brže usvajanje, da bi vakcinalna propusnica, u trci s virusom, stupila na snagu krajem januara ili početkom februara.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama