BAJDENU OKREĆU LEĐA: Kolumnista "NJujork tajmsa" moli predsednika da se ne kandiduje za reizbor

Novosti online

15. 12. 2021. u 20:50

KOLUMNISTA "Njujork tajmsa" Bret Stivens je u utorak zamolio predsednika Džoa Bajdena da se ne kandiduje za reizbor 2024. godine i da objavi tu odluku što je pre moguće kako bi potencijalni kandidati iz demokrata mogli da počnu da se pripremaju za njegovu zamenu.

БАЈДЕНУ ОКРЕЋУ ЛЕЂА: Колумниста Њујорк тајмса моли председника да се не кандидује за реизбор

Foto: EPA

U tekstu pod naslovom „Bajden ne bi trebalo da se ponovo nadiduje — i trebalo bi da kaže da neće“, Stivens, inače snažan kritičar Donalda Trampa, tvrdi da Bajdenove godine, kao i njegovo naizgled „neujednačeno“ kognitivno stanje, moraju budu tema diskusije jer nije bilo zdravo ni za njega, ni za njegovu kancelariju, ni za Demokratsku stranku, ni za državu da ostanu u limbu šta da rade ako odluči da se ne kandiduje.

Stivens je takođe tvrdio da bi bilo „oslobađajuće“ za Bajdenovo predsedništvo ako bi najavio da se neće kandidovati i da bi to podstaklo trenutno „bezovoljno“ Demokratsku stranku.

- Da li je dobra ideja da se Džo Bajden kandiduje za reizbor 2024? I, ako se ponovo kandiduje i pobedi, da li bi bilo dobro da Sjedinjene Države imaju predsednika koji ima 86 godina u poslednjoj godini mandata? Ova pitanja sam postavio otvoreno jer o njima treba otvoreno razgovarati, a ne samo stalno šaputati - piše Stivens.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije