SPAŠENE "MOCART KUGLE": "Hajdi čokolade" kupile nesolventnu firmu proizvođača omiljenog slatkiša

D. D. S.

15. 12. 2021. u 13:19

"Mocart kugle" su spašene od bankrota! Kompanija "Salcburg čokolade", proizvođač originalnih čokoladnih kuglica, koja je tokom pandemije virusa korona prijavila nesolventnost, biće spasena, pošto je firma "Hajdi čokolade" odlučila da je kupi. Likvidnost firme je osigurana kreditom.

СПАШЕНЕ МОЦАРТ КУГЛЕ: Хајди чоколаде купиле несолвентну фирму произвођача омиљеног слаткиша

Foto: EPA

Dve nedelje pošto je proizvođač "Mocart kugli" prijavio stečajzbog smanjenja prihoda usled pandemije koronavirusa, porodica Harmer, vlasnik "Salcburg čokolade" predala je udeo novom investitoru. Novi vlasnik će napraviti plan sanacije, uz racionalizaciju, ali se u kompaniji nadaju da će to proći bez smanjenja zaposlenih, kojih je 130. Preostaje još da američki koncern "Mondelez", koji ima pravo na marku "Prave salcburške Mocart kugle", za koji je austrijska firma proizvodila, da svoj pristanak.

"Hajdi čokolada" je spasla i austrijskog proizvođača slatkiša, kompaniju "Nimec", koja proizvodi "Švedenbomben".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)