SJAJNE VESTI ZA TURKE: Erdogan otkrio o čemu se radi

Novosti online

05. 12. 2021. u 20:43

PREDSEDNIK Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je kako će minimalne plate u Turskoj biti usklađene tako da će biti nadoknađeni gubici, čime će biti rasterećeni građani s niskim primanjima.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ТУРКЕ: Ердоган открио о чему се ради

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

Erdogan je boravio u jugoistočnom turskom gradu Siirtu, gde je na Trgu Demokratije 15. jula svečano otvorio više završenih infrastrukturnih projekata, među kojima most Zarova, branu i hidrocentralu Sirvan, te pogon za proizvodnju metalnog cinka.

- Mladi možda ne znaju, ali vratimo se 20 godina unazad. Da li je ovde postojao aerodrom, da li ovde uopšte bilo putne infrastrukture, da li smo imali univerzitet - upitao je Erdogan, napominjući kako danas Siirt sve to ima.

Govoreći o fabrici za proizvodnju metalnog cinka, Erdogan je rekao kako je to najveća industrijska investicija u ovom gradu.

- Krenuće s 50.000 tona proizvodnje godišnje, a uz dodatna ulaganja povećaće se na 120.000, a potom i na 250.000 tona kapaciteta - rekao je Erdogan.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Erdogan je rekao kako su rezerve Centralne banke Turske iznosile 27,5 milijardi te da su danas porasle na 126 milijardi dolara.

- Rasteretićemo građane s niskim primanjima tako što ćemo minimalnu platu uskladiti i postaviti na nivo koji će nadoknaditi gubitke - poručio je Erodgan.

Podvukao je kako će uvek biti uz proizvođače i poslodavce.

- Uvek ćemo biti na strani proizvođača i poslodavca. Bićemo uz vas s niskim kamatama - ponovio je Erdogan, te dodao: - Za ne tako dugo vremena, ako Bog da, sva ta kretanja cena i kursa stavićemo na razumnu i stabilnu liniju.

(TRT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)