SJAJNE VESTI ZA TURKE: Erdogan otkrio o čemu se radi

Novosti online

05. 12. 2021. u 20:43

PREDSEDNIK Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je kako će minimalne plate u Turskoj biti usklađene tako da će biti nadoknađeni gubici, čime će biti rasterećeni građani s niskim primanjima.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ТУРКЕ: Ердоган открио о чему се ради

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

Erdogan je boravio u jugoistočnom turskom gradu Siirtu, gde je na Trgu Demokratije 15. jula svečano otvorio više završenih infrastrukturnih projekata, među kojima most Zarova, branu i hidrocentralu Sirvan, te pogon za proizvodnju metalnog cinka.

- Mladi možda ne znaju, ali vratimo se 20 godina unazad. Da li je ovde postojao aerodrom, da li ovde uopšte bilo putne infrastrukture, da li smo imali univerzitet - upitao je Erdogan, napominjući kako danas Siirt sve to ima.

Govoreći o fabrici za proizvodnju metalnog cinka, Erdogan je rekao kako je to najveća industrijska investicija u ovom gradu.

- Krenuće s 50.000 tona proizvodnje godišnje, a uz dodatna ulaganja povećaće se na 120.000, a potom i na 250.000 tona kapaciteta - rekao je Erdogan.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Erdogan je rekao kako su rezerve Centralne banke Turske iznosile 27,5 milijardi te da su danas porasle na 126 milijardi dolara.

- Rasteretićemo građane s niskim primanjima tako što ćemo minimalnu platu uskladiti i postaviti na nivo koji će nadoknaditi gubitke - poručio je Erodgan.

Podvukao je kako će uvek biti uz proizvođače i poslodavce.

- Uvek ćemo biti na strani proizvođača i poslodavca. Bićemo uz vas s niskim kamatama - ponovio je Erdogan, te dodao: - Za ne tako dugo vremena, ako Bog da, sva ta kretanja cena i kursa stavićemo na razumnu i stabilnu liniju.

(TRT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)