SITUACIJA ĆE USKORO BITI JASNA: Sastanak Putina i Bajdena može biti velika prekretnica

Tanjug

29. 11. 2021. u 14:51

USKORO će biti jasnija situacija kada će predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Džozef Bajden ponovo razgovarati, moguće je da se neće lično sastati, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

СИТУАЦИЈА ЋЕ УСКОРО БИТИ ЈАСНА: Састанак Путина и Бајдена може бити велика прекретница

Foto: EPA

- Mislim da će se uskoro razjasniti situacija. Trenutno nije reč o ličnom sastanku, ali to ne umanjuje značaj njihovih razgovora. S obzirom na sve okolnosti i pitanja koja postoje u bilateralnim odnosima i na međunarodnoj sceni, čini mi se da će njihov kontakt biti velika prekretnica - rekao je Rjabkov.

On je naglasio da za sada nije jasno kada i u kakvom formatu će se sastati.

Zamenik ministra inostranih poslova je saopštio i da se priprema sastanak ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova i generalnog sekretara SAD Entonija Blinkena na marginama sastanka šefova diplomatija OEBS-a u Stokholmu.

Rjabkov se osvrnuo i na najavljeno novo proterivanje ruskih diplomata iz Vašingtona. On je naglasio da će Moskva sigurno odgovoriti na to i dodao da američka strana mora da prestane sa ovom praksom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!