JAPAN ZATVORIO GRANICE: Zbog omikron soja strancima zabranjen ulazak u zemlju

Tanjug

29. 11. 2021. u 08:40

JAPAN, u kome do sada nije otkriven nijedan slučaj omikron soja korona virusa, saopštio je danas da će strancima zabraniti ulazak u zemlju kako bi sprečio širenje te nove varijante kovida-19.

ЈАПАН ЗАТВОРИО ГРАНИЦЕ: Због омикрон соја странцима забрањен улазак у земљу

Foto: AP

- Da bi se izbegao najgori scenario i kao hitna mera iz predostrožnosti, Japan će pre svega zabraniti ulazak stranaca u zemlju od ponoći 30. novembra - rekao je novinarima japanski premijer Fumio Kišida, a prenosi agencija Rojters.

Japan se tako pridružio Izraelu u uvođenju najstrožih graničnih mera od otkrića ove varijante.

Japanski građani koji se vraćaju iz određenih zemalja bi, prema njegovim rečima, mogli biti stavljeni u karantin u određenim objektima.

Najnoviji potez je signal brze eskalacije ograničenja od petka, kada je Japan saopštio da će pooštriti granične kontrole za ljude koji dolaze iz šest afričkih zemalja.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je upozorila da bi za odluku o nivou ozbiljnosti omikrona, koji je prvi identifikovan u Južnoj Africi, mogli biti potrebni “dani do nekoliko nedelja”, u nedostatku informacija u vezi sa tim da li se simptomi ovog soja razlikuju od simptoma drugih varijanti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES JAČINE 7,2 STEPENA POGODIO PERU: Opasnost od pokretanja cunamija nije objavljena