PREMINULO DETE POVREĐENO U GAŽENJU NA PARADI: Broj stradalih popeo se na šest, još 62 ranjeno u SAD

P. Z. S. /RT.com

23. 11. 2021. u 23:51 >> 00:34

DETE (8) koje je povređeno u masakru počinjenom na Božićnoj paradi u Viskonskinu preminulo je od zadobijenih povreda.

ПРЕМИНУЛО ДЕТЕ ПОВРЕЂЕНО У ГАЖЕЊУ НА ПАРАДИ: Број страдалих попео се на шест, још 62 рањено у САД

Foto: Printskrin/Youtube

Vozač je sada optužen za šestostruko ubistvo.

Tužioci su obelodanili smrt deteta na sudskom ročištu kako bi osumnjičenog Darela Bruksa (39) teretili za ubistvo sa umišljajem.

Darel Bruks (39) optužen je za ubistvo šest i ranjavanje 62 osobe tokom parade u nedelju. Na ročištu za optužbu u utorak, tužioci su rekli da je „izgleda brzo ubrzao“ i „naglo skrenuo levo u gomilu učesnika parade“, čak i nakon što je policajac lupio po vratima njegovog terenca i viknuo mu da stane.

Umesto toga on je ubrzao i namerno vozio "slalom" kroz masu, kao da je hteo da povredi što više ljudi.

Pet odraslih osoba koje su ubijene u nedelju od tada su identifikovane kao Tamara Durand, 52; Džejms Kulidž, 52; Vilhelm Hospel, 82; Leanna Ovens, 71; i Virdžinija Sorenson, 79 godina.

Dečakova porodica je u utorak identifikovala šestu žrtvu kao Džeksona Sparksa (8). Njegov brat Taker (12) takođe je povređen u masakru, ali se trenutno oporavlja u Dečjem centru Viskonsina.

Džesalin Tores (11), kojoj su slomljena lobanja i karlicu i koja je izgubila bubreg u napadu, nakratko se probudila u utorak i zamolila lekare da me „samo zalepe zajedno“, rekla je njena porodica na svojoj GoFundMe stranici.

Bruks je optužen za ubistvo sa umišljajem prvog stepena. Kaucija mu je određena na 5 miliona dolara.

Komesar suda je Bruksu postavio tako visoku kauciju nakon što ga je kancelarija okružnog tužioca okruga Milvoki 11. novembra pustila na slobodu uz kauciju od 1.000 dolara, iako je tražen po pola tuceta optužbi, uključujući pokušaj vožnje preko žene i izbegavanje kaucije.

Još jedan deo njegove kriminalne istorije pojavio se na saslušanju u utorak, kada su vlasti otkrile da je registrovani seksualni prestupnik u Nevadi, osuđen 2006. za oplođenje 15-godišnjakinje. Izbegao je kauciju 2016. godine, nakon što je uhapšen zbog nepoštivanja zakona o seksualnim prestupnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)