U PRATNJI MAJKA I LIČNI LEKAR: Sakašvili prebačen u vojnu bolnicu u Goriju

Tanjug

20. 11. 2021. u 00:08

BIVŠI gruzijski predsednik Mihail Sakašvili prebačen je danas u vojnu bolnicu u gradu Gori na istoku zemlje, prenosi televizija Pirveli.

У ПРАТЊИ МАЈКА И ЛИЧНИ ЛЕКАР: Сакашвили пребачен у војну болницу у Горију

Foto: Printskrin

Mobilna jedinica intenzivne nege sa Sakašvilijem napustila je zatvorsku bolnicu u Tbilisiju večeras, uputivši se u vojnu bolnicu u gradu Gori na istoku Gruzije, oko 90 km od prestonice Tbilisija, preneo je TASS. Sakašvili je bio u pratnji svog ličnog lekara Nikoloza Kipšidzea, nekoliko lekara iz zatvorske bolnice i majke Đuli Alasanije.

Mobilna jedinica intenzivne nege putovala je u pratnji kolone vozila Ministarstva unutrašnjih poslova i Specijalne kazneno-popravne službe Ministarstva pravde.

Situacija u blizini bolnice je mirna. Policija je ogradila zgradu. Sakašvilijevi advokati i lekar trenutno čekaju dozvolu da se sastanu sa njim i procene njegovo stanje.

Njegov advokat Nika Gvaramija izjavio je danas da je Sakašvili dao saglasnost da bude prebačen u vojnu bolnicu u Goriju i da će prekinuti štrajk glađu koji je počeo pre više od mesec dana kada tamo stigne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)