KRALJICA IMA LJUBIČASTE RUKE: Doktor ublažava strahove Britanaca

P.Z.S. /sputnjik internešnel

19. 11. 2021. u 21:43 >> 21:45

POSLEDNjA vest o zdravlju 95-godišnjeg britanskog monarha unela je dodatnu zabrinutost. Kraljica je 20. oktobra morala da prekine posetu Severnoj Irskoj nakon što su joj lekari savetovali da se odmori nekoliko dana.

КРАЉИЦА ИМА ЉУБИЧАСТЕ РУКЕ: Доктор ублажава страхове Британаца

Foto Tanjug/AP


Tog dana je zadržana u bolnici kralja Edvarda Sedmog zbog, kako je Bakingemska palata rekla, "preliminarne istrage".

Kraljica Elizabeta Druga oduševila je rojaliste nakon što je Bakingemska palata objavila fotografiju na kojoj se vidi kako monarh izvodi audijenciju licem u lice u zamku Vindzor sa načelnikom štaba odbrane, generalom ser Nikom Karterom, samo nekoliko dana nakon što je bila primorana da se odrekne Nedelje sećanja u Vajtholu zbog bolova u leđima. Međutim, slika je takođe izazvala zabrinutost nakon što su korisnici društvenih medija primetili jedan poseban detalj - kraljičine ruke su bile ljubičaste.

Zabrinutost je ubrzo prerasla u buru nagađanja o zdravstvenom stanju 95-godišnjaka, ali stručnjaci su brzo pokušali da umire sve brige. Dr Džej Verma, iz Šekspirovog medicinskog centra, rekao je lokalnim medijima da delovi tela mogu postati ljubičasti zbog Rajanovog fenomena, kada se krvni sudovi grče iz raznih razloga, uključujući stres, emocionalnu uznemirenost ili hladnoću.

Foto Tanjug/AP

Tekst potpisa

Stanje je uobičajeno i obično ne izaziva ozbiljne probleme, rekao je dr Verma. Može se lečiti održavanjem toplote.

Lekar opšte prakse Đuzepe Aragona rekao je da može biti mnogo razloga zbog kojih su ruke monarha postale ljubičaste: „Nedostatak cirkulacije, krhka koža, izložene vene, modrice, curenje krvi u tkivo ispod kože koje izaziva boju“, kao i deoksigenisana krv.

-Krv koja ima normalnu količinu kiseonika je tamno crvena i znači da je vaša koža normalne boje. Međutim, krv sa malo kiseonika je više plave što uzrokuje da vaša koža ima ljubičastu nijansu", rekao je dr Aragona.

Napomenuo je da je stanje verovatno rezultat nedavne povrede monarha. Kraljica, koja mesec dana nije viđena na događajima, nedavno je pretrpela uganuće leđa zbog čega je propustila Službu sećanja u Cenotafu. Događaj, kojim se odaje počast pripadnicima oružanih snaga koji su poginuli na dužnosti, jedan je od najvažnijih događaja u kalendaru monarha.

Bakingemska palata je saopštila da je kraljica bila "duboko razočarana" što je propustila službu. Njen sin i naslednik, princ Čarls, položio je venac od maka u njeno ime.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!