EPŠTAJNOVA "MADAM" ŠTIKLOM GAZILA DŽONSONA: Sestra britanskog premijera o akciji saradnice ozloglašenog pedofila

D. D. S.

18. 11. 2021. u 12:24

DžISLEJN Maksvel, optužena za pomaganje i podržavanje seksualnih napada pedofila Džefrija Epštajna, stavila je "čizmu sa visokom potpeticom" na bedro Borisa Džonsona u zajedničkoj sobi u Oksfordu, otkrila je premijerova sestra.

ЕПШТАЈНОВА МАДАМ ШТИКЛОМ ГАЗИЛА ЏОНСОНА: Сестра британског премијера о акцији сараднице озлоглашеног педофила

Foto Tanjug/AP

- Teško je ne osetiti sažaljenje prema Džislejn Maksvel - 500 dana i odbrojavanje u samici - navela je Rejčel Džonson u "Spekltatoru", gde je njen brat radio kao urednik pre nego što je došao na vlast.

Maksvelova joj je, kaže, tada uputila "sažaljiv pogled" i pozvala je na zabavu koju je na kraju raspustio "njen otac Bob, koji je izašao u ogrtaču i rekao nam da idemo kući". Bob Maksvel, za koga se pričalo da je sarađivao sa izraelskom obaveštajnom službom, pronađen je mrtav u Atlantskom okeanu 1991. godine, pošto je verovatno pao u more sa svoje jahte "Lejdi Džislejn" kod Kanarskih ostrva. Sahranjen je u Izraelu.

Njegova kćerka Džislejne uhapšena je u SAD u julu 2020. i optužena za šest zločina, uključujući seksualnu trgovinu, privlačenje maloletnika i krivokletstvo, u vezi sa njenim poslovima sa Epštajnom.

Kontroverzni finansijer Epštajn priznao je krivicu za seksualno zlostavljanje maloletnika 2008. godine, ali je dobio blagu nagodbu. Uhapšen je u julu 2019. godine kada su se pojavili novi detalji zlostavljanja, koji takođe impliciraju Maksvelovu, ali i ugledne "korisnike usluga", uključujući i bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

Epštajn je pronađen mrtav u njujorškom zatvoru mesec dana kasnije, zvanično zbog samoubistva. Suđenje Maksvelovoj trebalo bi da počne krajem novembra. U prvom intervjuu od hapšenja ona je prošle nedelje rekla za britanski "Dejli mejl" da su joj uslovi u zatvoru u Bruklinu "pakao" samice, pokvarene hrane i nespavanja.

- Napadnuta sam i maltretirana skoro godinu i po dana - rekla je ona, požalivši se da se svetla u njenoj ćeliji nikada nisu gasila i da su "jezivi" čuvari zurili u nju dok se tuširala. Maksvelova je takođe insistirala da je nevina i "nije igrala nikakvu ulogu u Epštajnovim zločinima", što će, kako je rekla, dokazati na sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024