U SLOVAČKOJ KRITIČNO: Nove restrikcije za nevakcinisane

Tanjug

16. 11. 2021. u 21:57

SLOVAČKE bolnice su u kritičnoj situaciji zbog porasta broja zaraženih korona virusom i vlada će u četvrtak odobriti nove restriktivne mere koje se odnose na nevakcinisane osobe, rekao je premijer Eduard Heger.

У СЛОВАЧКОЈ КРИТИЧНО: Нове рестрикције за невакцинисане

Foto: Tanjug/AP

Slovačka prijavljuje rekordan broj od oko 6.500 novih infekcija poslednjih dana, a Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je preostalo još samo 20 kreveta sa ventilatorima za nove pacijente i da bolnice pokušavaju da oslobode mesta i šalju pacijente u inostranstvo.

-Situacija u bolnicama je kritična. Potrebno je da u naredne tri nedelje značajno pooštrimo restrikcije da bi se situacija u bolnicama smirila, rekao je premijer, prenosi Rojters.

On je dodao da je vlada pripremila mere i da će ih usvojiti za dva dana.

Samo će vakcinisanim osobama biti dozvoljeno da prisustvuju velikim događajima, a vlasti će uvesti i pravila o testiranju na radnim mestima.

Planirano je da neprioritetne maloprodaje i usluge budu dostupne samo vakcinisanima ili onima koji su preležali kovid 19 u prethodnih šest meseci, a Slovačka sa 45 odsto vakcinisanih spada među evropske zemlje sa najnižom stopom imunizacije,pošto prosek u zemljama EU iznosi 64,9 odsto, prema Evropskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti.

U većinski katoličkoj zemlji biskupi su takođe pozvali ljude da se vakcinišu, pošto je 46 ljudi umrlo od posledica kovid-19 tokom proteklog dana, čime je ukupan broj prijavljenih smrtnih slučajeva od početka pandemije porastao na 13.644.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!