VIRUS VREBA NA SVAKOM ĆOŠKU: Zaražena osoba na predstavljanju korona aplikacije

Tanjug

12. 11. 2021. u 09:27

NA predstavljanju nove korona aplikacije, kojom se omogućava brza kontrola statusa vakcinacije, izlečenja ili rezultat korona testa, koje je organizovao sekretar za zdravstvo pokrajine Beč Peter Haker, bilo je jedno zaraženo lice.

ВИРУС ВРЕБА НА СВАКОМ ЋОШКУ: Заражена особа на представљању корона апликације

Foto: EPA

Kako se ispostavilo posle prezentacije aplikacije "Grin ček" u jednom kafiću, jedna osoba koje je bila na tom skupu zaražena je virusom korona.


Taj slučaj je pokazao koliko je teško sprovesti kontrolu u gastronomiji.

Na konferenciju za štampu došao je veliki broj predstavnika medija, pre svega što je, pored aplikacije, Haker trebalo da objavi i prve detalje novih korona mera u Beču.

Pojedini novinari tvrde da ih niko prilikom dolaska na konferenciju za štampu nije upitao za jedan od potrebnih dokumenata - sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o izlečenju.

Na upit je kabinet Hakera ukazao da, prema aktuelnoj uredbi, u Austriji na radnom mestu važi takozvano "3G" pravilo i da poslodavac u medijima mora kontrolisati da li novinari imaju sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu 19 ili negativan test.

- Konferencija za štampu je tada samo privremeno radno mesto - ukazano je iz kabineta, dodajući da i za poslovni termin važi "3G", iako se događa na mestu na kojem inače važi "2G" pravilo.

Pošto je jedna osoba koja je učestvovala na konferenciji pozitivno testirana na koronu, više novinara je dobilo poziv gradskih vlasti da se testiraju.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna