STIŽU SAJBER MARINCI: Američka vojska koristi tehnološko ratovanje da preoblikuje bojno polje

D. D. S.

11. 11. 2021. u 14:51

"SAJBER marinci" bi u budućnosti mogli da budu raspoređeni na ratištima kako bi preoblikovali zone sukoba, koristeći tehnološko ratovanje za ometanje neprijateljskih aktivnosti i uticaj na lokalno stanovništvo, potvrdila je američka vojska.

СТИЖУ САЈБЕР МАРИНЦИ: Америчка војска користи технолошко ратовање да преобликује бојно поље

Foto: Tanjug/AP

Pukovnik Brajan Rasel izjavio je da će "sajber marinci" moći da deluju na prvim linijama sukoba kako bi "podesili softver na senzorima i sistemima u realnom vremenu".

Ova sposobnost da se reaguje na tehnološke potrebe ratovanja u ovom trenutku biće osmišljena da osigura da vojno osoblje može da "reprogramira" opremu na način koji će im omogućiti da "ostvare operativne rezultate". Rasel je nagovestio da će američka vojska nastojati da koristi tehnološko ratovanje kako bi preoblikovala bojno polje. 

Navodeći oblasti u kojima bi vojnici mogli da budu efikasni, pukovnik je ukazao na "uticanje na lokalno stanovništvo, uklanjanje neprijateljske mreže, ometanje neprijateljskog lanca ubijanja i još mnogo toga". Poslednjih godina Amerika je nastojala da modernizuje komandu, poboljšavajući njenu sposobnost da se bavi sajber napadima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije