RUSKI ADMIRAL UPOZORAVA: Nešto opasno se sprema u Siriji

Novosti online

03. 11. 2021. u 20:57

NEVLADINA organizacija "Beli šlemovi" priprema inscenirana snimanja u provinciji Idlib koja nije pod kontrolom sirijskih vlasti, kako bi optužila Damask za napad na civilno stanovništvo, izjavio je zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

РУСКИ АДМИРАЛ УПОЗОРАВА: Нешто опасно се спрема у Сирији

Foto: Jutjub/FRONTLINE PBS | Official/Minoboronы Rossii

- Stigle su informacije da se članovi pseudo-humanitarne organizacije ‘Beli šlemovi’ obučavaju za provokacije u cilju optuživanja vladinih snaga za neselektivne napade na civilne objekte i stanovništvo. Izbor učesnika za inscenirana snimanja vrši se u mestima Kafer Kermen i Sarmata u provinciji Idlib - naglasio je Kulit na brifingu.

Napominje se da je za pokrivanje provokacije bilo planirano da se privuku predstavnici medija na engleskom koji su stigli na teritoriju zone deeskalacije Idlib.

Ruski oficir takođe je saopštio da su oko 2 časa prošle noći dva taktička lovca F-16 izraelskog vazduhoplovstva iz oblasti Golanske visoravni, bez ulaska u vazdušni prostor Sirije izvele raketni napad na objekte za pozadinsku podršku sirijskih vladinih snaga u naselju El Kisva u provinciji Damask.

- Usled napada pričinjena je manja materijalna šteta. Među sirijskim vojnicima nema žrtava - istakao je Kulit.

On je dodao da su pripadnici terorističke grupe Nusra front (zabranjene u Rusiji) četiri puta granatirali zonu deeskalacije Idlib.

- Proteklog dana u zoni deeskalacije Idlib zabeležena su četiri granatiranja sa položaja terorističke grupe Nusra front (sirijska strana nije zabeležila granatiranja). U provinciji Idlib registrovano je jedno granatiranje, u provinciji Latakiažja – tri granatiranja - konstatovao je Kulit.

On je dodao da je ruska vojna policija patrolirala u provincijama Alep, Raka i Hasaka.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest