AMERIKANCI BI RAKETAMA DA POTOPE RUSKU FLOTU: Admiral Komojedov - Avioni i PVO im neće to dozvoliti

Novosti online

28. 10. 2021. u 17:16

BRODOVI Baltičke i Crnomorske flote Rusije pouzdano su zaštićeni od raketa potencijalnog neprijatelja vazdušnim i obalskim kompleksima za protivvazdušnu odbranu, izjavio je komandant Crnomorske flote (1998-2002. godine) admiral Vladimir Komojedov komentarišući članak o američkim bombarderima koji vežbaju uništavanje ruske flote.

АМЕРИКАНЦИ БИ РАКЕТАМА ДА ПОТОПЕ РУСКУ ФЛОТУ: Адмирал Комоједов - Авиони и ПВО им неће то дозволити

Foto: EPA

- Prvo, brodovi (flote) nisu obični brodovi. Oni imaju sistem zaštite i odbrane i, što je najvažnije, dobro su naoružani. Osim toga, naši brodovi uvek su pokriveni iz vazduha, a i sami imaju manevarske sposobnosti. Nije tako lako pogoditi ih raketama, tim pre subsoničnim kao što su ‘Tomahavk’ i ‘Harpun’. Takve rakete naše PVO obaraju i to ih obaraju prilično precizno, tako da nema potrebe da se zastrašuju Baltička i Crnomorska flota, objasnio je Komojedov za Sputnjik.

Foto: USAF tviter

Admiral je istakao da ruska mornarica redovno proverava efikasnost svojih brodskih raketnih sistema obaranjem raketa meta, pri čemu su u pitanju supersonične rakete.

Ranije je novinar američkog časopisa „Fobrs“ Dejvid Aks napisao da bombarderi američkog vazduhoplovstva B-1 imaju „novi glavni zadatak – da potope“ ruske brodove Baltičke i Crnomorske flote. U članku se navodi da bi dva bombardera mogla da ispale 48 raketa dugog dometa, što bi moglo biti dovoljno da se potopi čitava Baltička flota.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)