OZBILJAN PODSTICAJ: U Sloveniji lekarima bonus ako promovišu vakcinaciju

Tanjug

22. 10. 2021. u 10:21

SLOVENAČKA vlada usvojila je projekat za ubrzanje stope vakcinacije protiv kovida-19, kojim će pružiti podsticaj lekarima opšte prakse i njihovim timovima koji aktivno promovišu vakcinaciju.

ОЗБИЉАН ПОДСТИЦАЈ: У Словенији лекарима бонус ако промовишу вакцинацију

Foto: Depositphotos

Naime, lekari će imati pravo na bonuse ako je najmanje 45 odsto njihovih registrovanih pacijenata, starijih od 50 godina, primilo prvu dozu, ili je najmanje 55 odsto kompletno vakcinisano - prenosi slovenačka agencija STA.

Cilj projekta je povećanje stope vakcinacije, posebno među osobama starijim od 50 godina, saopštila je slovenačka vlada posle jučerašnje sednice.

Projekat će potencijalno obezbediti dodatne podsticaje za lekare opšte prakse i registrovane medicinske sestre u njihovim timovima koji rade u javnim zdravstvenim ustanovama ili u drugim pružaocima javnih zdravstvenih usluga.

Nagrade će biti dostupne samo onim zdravstvenim radnicima u timovima porodične medicine koji će provoditi najmanje dva sata nedeljno obavljajući dodatne aktivnosti, poput aktivnog pristupa pojedinačnim pacijentima, promovisanja vakcinacije i učešća u lokalnim aktivnostima.

Projekat će biti finansiran iz republičkog budžeta, saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.

BONUS VIDEO:

HOROSKOP ZA PETAK, 22. OKTOBAR: Rakovi izgubili nadu, ribe prezauzete

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)