GADAFIJEV SIN KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA: Sadi pušten iz zatvora, popularan među Libijcima

D. D. S.

13. 09. 2021. u 11:49

TREĆI sin nekadašnjeg libijskog vladara Moamera el Gadafija, Sadi Gadafi (48) pokušaće da postane predsednik na izborima 24. decembra, a analitičari ne isključuju da će i uspeti, jer se mnogi sa setom sećaju vremena njegovog oca. Sadi Gadafi je pre nedelju dana pušten iz zatvora i navodno je odmah otišao u Tursku.

ГАДАФИЈЕВ СИН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Сади пуштен из затвора, популаран међу Либијцима

Foto: Piksabej

Mlađi Gadafi je proveo sedam godina iza rešetaka, osuđen je zbog zločina nad demonstrantima tokom pobune protiv režima 2011. godine, kao i zbog ubistva popularnog fudbalera Bašira el Rajanija 2005. godine, koji je bio otvoreni kritičar Gadafijevog režima.

Sadi Gadafi je takođe bio fudbaler, i stigao je i do dresa nekih italijanskih prvoligaša, podseća nemački Dojče vele. U dogovoru da se Sadi Gadafi pusti iz zatvora učestvovale su važne plemenske vođe, trenutni prelazni premijer, ali i Fati Bašaga, bivši ministar policije kojem se daju dobre šanse da postane premijer posle izbora zakazanih za decembar. Jedan od konkurenata na izborima mogao bi da mu bude moćni gospodar rata, general Kalifa Haftar, koji kontroliše dobar komad zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije