MOLIM VAS, UĆUTITE! Novi kineski ambasador u Vašingtonu šokirao američke diplomate

Novosti online

12. 09. 2021. u 15:06

NOVI kineski ambasador u SAD Kin Gang poručio je američkim vlastima da ućute ukoliko nije na diplomatski način moguće rešiti tekuću krizu u odnosima dve države.

МОЛИМ ВАС, УЋУТИТЕ! Нови кинески амбасадор у Вашингтону шокирао америчке дипломате

Foto: Jutjub/CGTN America

- Ako ne možemo da prevaziđemo razlike, molim vas da ućutite - rekao je Kin tokom privatnog onlajn sastanka čiji je domaćin bio Nacionalni komitet za odnose SAD i Kine, nevladina organizacija iz Njujorka, prenosi "Nešnel rivju".

Navodno je kineski ambasador to rekao pošto je Ivan Medeiroš, profesor na Džordžtaun univerzitetu i bivši savetnik predsednika SAD Baraka Obame za odnose sa Kinom, upitao koje mere SAD i Kina mogu da donesu kako bi popravile odnose.

Pre nego što je rekao vlastima SAD da ućute, Kin je, navodno, poručio Vašingtonu da prestane sa namernim izazivanjem tenzija između dve države.

Kako navodi "Nešnel rivju", ovakvo obraćanje kineskog diplomate izazvalo je šok na onlajn sastanku, jer su mu prisustvovali brojni stručnjaci za odnose dve zemlje, među kojima i bivši državni sekretar SAD Henri Kisindžer, prenosi Sputnjik internešnel.

Kineski i američki zvaničnici nisu komentarisali ove navode.

Kin, bivši portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova i zamenik ministra, postao je ambasador u SAD u julu.

Od tada je privukao pažnju američke i svetske javnosti kada je kritikovao SAD zbog toga što su "stavile fokus na takmičenje velikih sila" i da žele "novi Hladni rat".

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...