PESKOV: Rusija je ozbiljno zabrinuta zbog situacije u Avganistanu!

Novosti online

27. 08. 2021. u 13:10

RUSIJA je ozbiljno zabrinuta razvojem situacije u Avganistanu i najoštrije osuđuje terorističke napade u Kabulu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ: Русија је озбиљно забринута због ситуације у Авганистану!

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Najoštrije osuđujemo te napade. Naravno, vrlo su tužne vesti o velikom broju poginulih. Nažalost, potvrđuju se pesimistična predviđanja u pogledu toga da haos koji je nastao u Avganistanu sigurno neće propustiti da iskoriste terorističke grupe i organizacije koje su se tamo rasporedile, pre svega DAEŠ - rekao je on.

Peskov je takođe rekao i da se Vašington nije obratio Moskvi sa molbom da pomogne oko istrage po pitanju terorističkog napada na aerodromu u Kabulu.

- Da bi neko nekom pomogao potrebno je prvo da taj tu pomoć zatraži. Nije mi poznato da su se Amerikanci obratili nama po tom pitanju - kazao je on.

Takođe nije mogao da odgovori na pitanje da li postoji opasnost da se pretnja od terorističkih napada prelije i na susedne države.

Portparol Kremlja je dodao i da Rusija trenutno ne planira nove operacije po pitanju evakuacije ljudi iz Avganistana svojim avionima, kao i da će sve buduće operacije zavisiti od situacije na terenu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024