AMERIKA KIPTI OD BESA: Traži se Bajdenova ostavka - Bože, pomozi nam!

Novosti online

26. 08. 2021. u 22:03

VELIKI broj republikanskih političara traži da smenu predsednika SAD Džoa Bajdena ili da podnese ostavku nakon terorističkog napada na međunarodni aerodrom u Kabulu.

АМЕРИКА КИПТИ ОД БЕСА: Тражи се Бајденова оставка - Боже, помози нам!

Foto: Printskrin

Niki Hejli, bivša ambasadorka u Ujedinjenim nacijama, pozvala je Bajdena da podnese ostavku, ali je bila zabrinuta zbog što će potpredsednicu Kamalu Haris ostaviti na čelu.

- Da li bi Bajden trebalo da odstupi ili bude smenjen zbog rukovanja Avganistanom? Da - napisala je ona. - Ali to bi nas ostavilo sa Kamalom Haris koja bi bila deset puta gora. Bože, pomozi nam.

Senatorka Marša Blekburn pozvala je Bajdena da podnese ostavku zajedno sa potpredsednicom Kamalom Haris i još nekoliko zvaničnika za nacionalnu sigurnost.

- Džo Bajden, Kamala Haris, Entoni Blinken, Lojd Ostin i general Mili morali bi svi podneti ostavke ili se suočiti s opozivom i smenom sa funkcije - rekla je ona.

Bivša savetnica Trampove Bele kuće Kelijan Konvej sarkastično je odgovorila: "Opoziv? Zašto? Nije da su zvali predsednika Ukrajine ili tako nešto."

Ovim povodom oglasio se i Donald Tramp, bivši predsednik SAD.

Podsećamo, najmanje 60 Avganistana i 12 američkih vojnika poginulo je u današnjim bombaškim napadima kod aerodroma u Kabulu, javlja AP pozivajući se na američke i avganistanske zvaničnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna