HIT NA FRANCUSKIM PUTEVIMA: Privatni presretači 20 puta efikasniji od policije

Novosti onlajn

26. 08. 2021. u 07:34

OTKAKO su 2017. godine uvedeni privatni presretači u Francuskoj postali su veliki hit, a od policijskih su efikasniji i do 20 puta.

ХИТ НА ФРАНЦУСКИМ ПУТЕВИМА: Приватни пресретачи 20 пута ефикаснији од полиције

Foto: pixabay

U odnosu na policijske službenike koji u presretačima dnevno provode malo više od sata, privatnici voze duže od pet sati. U akciji su 365 dana u godini na svim putevima

Privatnici voze reno megan, volksvagen pasat, škodu oktaviju…i druge neoznačene automobile, koje je teško primetiti.

Naime, ta vozila imaju radare skrivene ispod registracijskih oznaka, a jedna kamera je i u samom automobilu, iznad središnje konzole. U Francuskoj je u službi više 385 privatnih presretača, piše HAK revija.

Presretači samo snimaju vozače i podaci se dostavljaju policiji koja piše kazne. Za vozače nisu potrebne specijalne kvalifikacije, osim vozačke dozvole.

Svaka firma pokriva određenu regiju, a privatni presretači registruju i do 20 puta više kazni nego policijski.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PODRŽAVAO REVOLUCIJU, SVETIO BRATA: Evo ko je muškarac koji je pretio eksplozijom u iranskom konzulatu u Parizu