SELAKOVIĆ OBIŠAO BUDUĆU PRESTONICU EGIPTA: Nadomak Kaira zida se već pet godina (VIDEO)

Tanjug

24. 08. 2021. u 16:19

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković obišao je danas novu prestonicu Egipta nadomak Kaira čiju je izgradnju predsednik te zemlje Abdel Fatah Al Sisi započeo pre pet godina.

СЕЛАКОВИЋ ОБИШАО БУДУЋУ ПРЕСТОНИЦУ ЕГИПТА: Надомак Каира зида се већ пет година (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Selaković je obišao izgrađenu crkvu Koptske pravoslavne crkve, kao i kompleks zgrada u koje će biti useljena ministarstva, ali i predsedničku zgradu.

Na svom Instagram, šef srpske diplomatije napisao je da je do sada završeno preko 70 odsto posla na izgradnji nove prestonice.

Dodao je da će uskoro biti useljena sva ministarstva i sedište Vlade, ali i da su prvi sagrađeni objekti crkva i džamija.

-Čestitam našim egipatskim prijateljima na istorijskom uspehu i zahvaljujem se na vanrednom gostoprimstvu. Uz Novi Kairo trenutno se gradi još 13 potpuno novih gradova, napisao je Selaković.

Dodaje da se radi na što skorijoj poseti predsednika Al Sisija predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Šef srpske diplomatije je uveren da će susret dva ozbiljna državnika trasirati put novoj eri saradnje dve prijateljske zemlje Srbije i Egipta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu