POSLEDNJA ŽELJA ANTIVAKSERKE - DA JOJ SE DECA VAKCINIŠU: Umrla Amerikanka koja nije želela da primi vakcinu

Novosti online

20. 08. 2021. u 16:37

MAJKA četvoro dece u Teksasu odbila je da se vakciniše protiv kovida-19, ali pošto je izgubila supruga i sama se zarazila korona virusom korona, njena poslednja želja bila je da joj se deca vakcinišu.

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА АНТИВАКСЕРКЕ - ДА ЈОЈ СЕ ДЕЦА ВАКЦИНИШУ: Умрла Американка која није желела да прими вакцину

Foto AP

Lydia Rodrigez (42), učiteljica klavira, umrla je u ponedeljak, dve nedelje nakon što je njen suprug Lorens(49) podlegao virusu. Njena rođaka Doti Džons rekla je lokalnoj televiziju da par nije verovao u vakcine.

Kad je Rodrigez promenila mišljenje, bilo je prekasno.

- Pre nego što je intubirana, jedna od poslednjih stvari koje je izgovorila sestri bila je „Pobrinite se molim vas da mi se deca vakcinišu“ - rekla je Džons. - Bila bi sada uz svoju decu da se zaštitila.     

Par je bio među desetinama miliona Amerikanaca koji još nisu primili nijednu dozu cepiva protiv virusa korona, dok se delta varijanta brzo širi u zemlji.

Samo 59,6 odsto Amerikanaca koji zadovoljavaju uslove za imunizaciju, potpuno su vakcinisani jer se vladina masovna kampanja imunizacije suočava s otporom politički konzervativnih država poput Teksasa.     

Američki zvaničnici ove nedelje odobrili su treću dozu cepiva za sve odrasle Amerikance. Treća doza biće dostupna krajem septembra.

Džons, medicinska sestra, rekla je da je pokušala da nagovori rođaku Rodrigez da se vakciniše, ali bezuspešno.

Ona je organizovala kampanju za pomoć deci umrlog para i odlučila da proširi tu priču u javnosti i uveri ljude da se imunizuju.

- To se zaista događa u našoj porodici i to je istinita priča onoga što se može dogoditi - rekla je Džons. - Ne pokušavam da zastrašim ljude, samo želim da shvate da je virus stvaran i da je delta varijanta brutalnija od svega što smo videli.

U Teksasu, jednoj od najvećih američkih saveznih država, delta je dominantni soj virusa, a broj umrlih je naglo porastao, većinom među onima koji nisu vakcinisani.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi